Smarte penger

Bli milliardær

Bli milliardær! Usannsynelig sier du. Mulig sier vi. Det finnes 163 norske milliardærer. Til sammenligning finnes det knapt en håndfull norske verdensberømte artister og skuespillere.

Bli milliardær

Noen bil født milliardærer ved arv eller de vinner utrolige pengepremier, andre skaper sin milliard-formue med to tomme hender. Hvordan kan du bli milliardær?

Hvorvidt det er enkelt eller vanskelig å bli rik i Norge kommer vel an på øyene som ser. Alt er relativt.

163 milliardærer i Norge

Norge har 163 milliardærer (kilde: Kapitals oversikt 2008). Det er altså mulig å bli milliardær i Norge.

Oppskrift på å bli milliardær? En fullstendig oppskrift på hvordan man blir millardær er det nok ingen som kan gi deg. Når det er sagt så er det mye man kan lære av å studere noen av de 163 milliardærene som allerede finnes i Norge.

Vil du bli milliardær?

Viktige spørsmål man kan stille seg er:

  • Hvordan ble deres formuer til?
  • Hva har de gjort for å tjene penger? Kan du gjøre noe tilsvarende?

Det finnes mange måter å bli rik på, og mange veier til å tjene en milliard kroner. Det store kunststykket er å finne din måte (om du nå ønsker å bli milliardær, for mange holder det i massevis med noen millioner).

Les milliardærenes biografier. Det finnes mange eksempler på folk som har blitt milliardærer, men de er vanskelige å etterfølge. Det hjelper sannsynligvis å lese biografier (både autoriserte- og uatoriserte biografier) om millionærer. Dette gir deg et bedre innblikk i deres liv og tenkemåte, deres karaktertrekk og arbeidsfilosofi, og generellt hva de har gjort for å bli rik.

Studer selskapet til milliardærer. De fleste milliardærer har tjent sine penger ved å starte et selskap som etterhvert har fått mange ansatte. Altså har de fått andre mennesker til å skape verdier for seg. Det er på mange måter genialt å være på toppen. For å studere selskapene kan du starte med å lese årsrapporter, og hva media har skrevet om selskapet, samt eventuellt hva man kan finne av informasjon i annen litteratur. Ved å oppnå en god forståelse for markedet som selskapet opererer i kan man også få et godt innblikk i hvordan milliard-formuen ble skapt.

Snakk med noen milliardærer. Enkelte milliardærer er villige til å komme med gode innspill. Det du også kan lære i møtet med en milliardær er hvorvidt du ønsker å bli milliardær selv. Inntrykket vi har fått er at milliardærer ikke kun er ute etter å tjene penger, men heller å skape noe stort, og pengene blir mer som et symbol på hvor flink man er i forretningssammenheng.

Konklusjon: Fokuser på millionene først

De fleste som leser denne artikkelen har nok langt igjen til å oppnå 1 milliard kroner i personlig formue. For mange er heller ikke dette et mål. Mange vil nok være økonomisk tilfreds med en stabil inntekt pluss noen titalls millioner på bok.

Hvis du likevel ønsker å bli milliardær så ønsker vi deg lykke til. Milliardærer bryr seg ikke om sannsynlighet. 163 millioardærer i Norge, ingen av disse er lottomilliardærer. Hvis du virkelig vil bli milliardær er eneste utvei å bli sin egen lykkes smed.

Vi anbefaler at du fokuserer på å tjene hundretusener og noen få millioner først, så kan man begynne å tenke på større beløp etter det, dersom man fremdeles er sulten på en større pengebinge.

Oppskrift på rikdom

Oppskrift på rikdom

For å bli rik må man ha en plan. En oppskrift på å tjene penger er veldig lik en helt vanlig matoppskrift.

Tjen på å bruke penger

Hvordan tjene penger på å bruke penger

Hvordan doble pengene dine? Hvordan få penger til å vokse? Les om formuebygging og hvordan du kan bruke penger til å tjene mer penger.

Bli rikere

Hvordan bli rikere

Det finnes mange måter å bli rik på. Alle kan bli rik med en rimelig betalt jobb og god sparing. Hvis du ikke vil vente 15-30 år før du bli rik, er spørsmålet: Hvordan tjene mye penger og bli rik fort?

Bli rik fort

Bli rik fort

Det er mulig å bli rik fort. Det er ikke lett og det skjer ikke ofte, men det er likevel mulig.