Smarte penger

Tjene penger på internett

Det er mulig å skape innteker på nett, spesielt i form av verdifulle ekstrainnteker – her finnes det mange muligheter.

Tjene penger på internett

Du trenger ikke vite hvordan man lager en nettside for å tjene penger på nett. Om du har det er det selvfølgelig en fordel, men det finnes nok av eksempler på mennesker som har tjent seg rike på nett uten spesielle datakunnskaper.

Metodene under kan brukes av alle som ønsker å tjene penger på internett. Noen av disse metodene er veldig enkle og kan gjøres av stort sett all, mens andre krever spesielle kunnskaper.

Du kan tjene penger på mye på internett:

 • nettpoker
 • nettauksjoner
 • starte nettbutikk
 • dropshipping
 • aksjehandel på nett
 • valutahandel
 • starte bedrift på nett
 • tjene på egen nettside
 • selge bilder på nett
 • binære opsjoner
 • inntekter fra blogging

Tjene penger på nettauksjoner

En god start er å selge unna alt det man ikke trenger, det tar bare opp plass uansett. Det er en fin måte å lære seg selve auksjonssystemene på, samt å få erfaring om hvordan kjøperne reagerer på ulike produkter.

Deretter kan man for eksempel importere produkter fra Asia og videreselge disse på norske auksjoner eller på eBay.Det er nesten ingen grenser for hva du kan selge på nettauksjon, men man skal selvsagt altid være ærlig med sine kjøpere, og aldri gi falske opplysninger på auksjonssiden. Det er nok sant som det sies: En persons skrot kan være verdt mye for andre.

En av de smarteste måtene å tjene penger på nettauksjoner er via dropshipping, mer om dette under.

Dropshipping - selg ting på nett direkte fra leverandør

En smart måte å tjene penger på nettauksjoner er å bruke en dropshipping leverandør. Da kan du selge produkter direkte fra leverandøren. Du slipper med andre ord å kjøpe inn produktene først før du selger varen videre.

Dropshipping er en helt lovlig og veldig fin mulighet til å tjene penger på nettauksjoner. Faktisk er dropshipping en av de vanligste forretningsmodellene blant nettbutikker og selgere på større nettauksjon-sider som eBay.

Skal du lykkes med dropshipping er du helt avhengig av å ha tilgang til en ressurs hvor du enkelt kan finne troverdige dropshipping-selskaper og leverandører som tillater deg å selge deres varer direkte fra sitt lager.

Den beste dropshipping-tjenesten på nett er SaleHoo. Her finner du alt du trenger å vite om dropshipping, samt en verdifull ressurs av leverandører og dropshippere, samt et forum hvor dropshippere kan diskutere muligheter og dele erfaringer seg imellom.

Tjene penger på aksjehandel

Aksjehandel foregår i dag stort sett kun via internett. Å investere eller trade i aksjer er en spennende beskjeftigelse, enten man er hobbyspekulant eller profesjonell trader.

For å investere i aksjer må du benytte en nettmegler som tilbyr aksjehandel. En populær nettmegler er Plus500, her kan du handle i aksjer, valuta, råvarer, indekser, differansekontrakter (CFD). Dette er en utrolig allsidig norsk handelsplattform som har alt du trenger av verktøy og muligheter for å lykkes med trading og investeringer. Handel i CFD innebærer vesentlig risiko, og din kapital er i fare! Sørg for at du forstår risikoen før du begynner.

Valutahandel

Som spekulant er det alltid penger å tjene, men også mulighet for å tape penger. Hvis man ønsker å tjene penger i aksjemarkedet eller i valutamarkedet skal man være klar over at dette er et null-sum-spill. Man kan tjene penger, men man kan også tape alt man har investert.

Målet med valutahandel er å få avkastning, men en mulighet for å tjene penger på sine investeringer gir også mulighet for tap. Les forøvrig mer om å investere og trade i valutahandel på internett. Mange har blitt rike på å trade i valuta, men en del har også tapt penger. Det sies at 99% av de som prøver valutatrading taper. Det er selvfølgelig bare skremselspropaganda. At ikke alle lykkes er imidlertid en sannhet. Noen lykkes, andre ikke. Det er ikke mulig at alle i valutamarkedet går ut med gevinst. Valutahandel er et nullsumspill hvor noen må tape og andre må vinne.

Det som er litt morsomt med valutahandel er at mange ikke er klar over hvilke tjenester som finnes. Ved å bruke sosiale tradingnettverk som eToro har man mulighet til å se og kopiere handlene til over en million andre valutaspekulanter.

eToro er en nettmegler som benyttes av over én million tradere verden over, og er det største investeringsnettverket i verden. Her kan du for eksempel se hvilke valutapar de beste valutaspekulantene velger å kjøpe, og så kan du ta lærdom av hvordan de tjener penger. For å gjøre det enda enklere har eToro også utvidet med en mulighet hvor du automatisk kan kopiere handlingene til en hvilken som helst trader i deres nettverk. Dermed blir det plutselig mye enklere å tjene penger på valutahandel!

Legg merke til at du ikke kan benytte eToro sin investeringsplattform uten å registrere deg først. Dette er imidlertid helt gratis og du kan da få tilgang til hele nettverket, og du kan se hva andre trader.

Vær også oppmerksom på at dersom du kopierer en vellykket trader, så er det ingen garanti for at du kommer til å tjene penger i fremtiden. Selv gode tradere kan ha dårlige perioder og i verste fall tape all kapital. Sørg derfor for at du forstår risikoen før du begynner!

Starte bedrift på nett (det neste Facebook eller Google?)

Mulighetene er mange, og det er her de virkelig store pengene ligger. For internettbedrifter er det ofte slik at enten må man være først ute med noe, eller så må man betale seg inn for å delta i konkurransen om markedsandelene. Eller man kan komme med en original vri på en eksisterende idé. Les mer om å starte bedrift.

Å tjene penger på internett kan være en enkel sak for noen, men det å starte en suksessbedrift som Finn.no, Facebook, Google, Twitter eller Amazon krever ikke bare helt spesiell kompetanse og mye startkapital, man må også ha en god porsjon flaks. I stedet for å prøve å starte neste Facebook kan det kanskje finnes andre enklere muligheter.

I stedet for å prøve å starte det neste Facebook, prøv med noe litt mer jordnært først. Du kan alltids forsøke noe mer spektakulært senere - men i første omgang bør du se om du er i stand til å lykkes i litt mindre skala. Vi har nevnt noen muligheter allerede, og nedenfor finner du flere muligheter.

Tjene penger på en egen nettside

En vanlig måte å tjene penger på egen nettside på er å legge inn annonser, for eksempel tekstannonser fra Google, eller andre annonsenettverk. Eller man kan hente inn egne annonsører, noe man som regel tjener mye bedre på fordi man fjerner et mellomledd – det krever imidlertid at man har en viss trafikk og at man er i stand til å overbevise potensielle annonsører. fordi man fjerner et mellomledd Dersom brukerne liker din nettside veldig godt, ved at du for eksempel tilbyr noe som er av personlig verdi for dine brukere, kan det hende de ønsker å gjengjelde deg på noen måte. Da kan det være aktuellt å gi dine brukere muligheten til å donere penger til deg via din nettside (dette er en populær inntektsmodell som brukes av de fleste typer nettsteder). I stedet for å lage sin egen betalingsløsning kan man bruke en eksisterende løsning (PayPal.com tilbyr en gratis løsning som gjør dette veldig enkelt).

Her er en guide som viser deg hvordan du kan lage egen hjemmeside.Man kan også selge egne produkter på nettstedet, enten som et slags "tilbehør" til selve nettstedet (eksempelvis selger vg.no sin papirutgave i elektroinsk format på nettet) eller som en "hovedingrediens", der hele nettstedet kan bygges rundt salg av produkter, altså i form av en nettbutikk.

For å lage en egen nettside må man ha et webhotell (til å legge filene til nettsiden på) og et domene. Se forøvrig liste over webhotell- og domene-tjenester.

Starte nettbutikk

Det er forholdsvis enkelt å starte en egen nettbutikk. Som nevnt er det store fordeler ved å drive med dropshipping, ettersom du da ikke behøver eget varelager. Dersom du har egenproduserte varer eller av en annen grunn ønsker å kjøpe inn varene selv, så er risikoen betydelig høyere.

Hvis du ønsker å lære mer om hvordan man lykkes med egen nettbutikk kan du lese vår kompakte guide til å starte nettbutikk.

Tjene penger som amatørfotograf på nett

Du kan selge dine bilder på internett, og tjene penger på dette. For de fleste vil det være snakk om ekstrainntekter. Dette fordi det selges og kjøpes digitale bilder for svimlende høye summer hver eneste dag via nettet, der fotografene er selvstendige i forhold til distributøren. Trikset er å ta bilder som noen er villige til å kjøpe lisens på. På en rekke sider på internett selges fotografier, og hvis du har mange bilder liggende eller hvis du er trigger-happy med kameraet kan du tjene en fin ekstrainntekt bare på å legge ut bildene dine for salg på internett.

Her er nettside som forklarer i detalj hvordan man kan begynne å tjene penger på salg av bilder på nett. Dette er kanskje en av de morsomste måtene å tjene penger på nett, men vit at også dette innebærer at man må jobbe for pengene. Penger kommer ikke av seg selv.

Du trenger bare å laste opp bildene dine, det er nesten like lett som å overføre bildene til datamaskinen din, og deretter krysser man fingrene og håper at inntektene kommer.

Dette er 100% passive inntekter, det vil si at du laster opp bildene dine til diverse tjenester vil du motta kommisjon på livstid hver gang noen kjøper et bilde). Kjøp av bildelisenser er big business, så om du er interessert i fotografi eller har noen bilder liggende som du er villig til å låne bort til andre, hvorfor ikke gjøre det? Du beholder selvsagt copyright på bildene selv om du selger lisenser.

Tjene penger på å blogge

Nå har også norske bloggere begynt å tjene penger. Det finnes ikke så mange som tjener mye på en norsk blogg i dag, men noen er det. Reklameinntekter fra Google AdSense er bare ett eksempel på hva man kan tjene på, eller man kan legge inn reklame fra Tradedoubler.Hvis man skriver på engelsk får man mange flere muligheter. WordPress er en gratis publiseringsløsning hvor man kan lage sin egen blogg. Det som går igjen når det gjelder bloggere med suksess, er at de startet det som en hobby, og skrev om noe de var interessert i, og så begynnte de etterhvert å få mye trafikk, og de la inn reklame på bloggen sin som de tjente penger på.

Start med å finne et bra webhotell, de beste webhotell har alt du trenger for å opprette en blogg på ditt eget domene i løpet av få minutter.

Hvis du skal starte din egen blogg anbefaler vi IKKE å benytte en gratis tjeneste - da får du mye reklame på siden din som du ikke tjener penger på selv, og du har lite kontroll over bloggen din (tjenesten kan plutselig stenge, bloggen din kan bli slettet uten varsel og så videre).

Det vi derimot anbefaler, er at du kjøper eget domener og et webhotell for lagringsplass av filene til bloggen din, til sammen koster ikke dette stort mer enn noen få hundrelapper i året, og denne årlige kostnaden vil en halv-populær blogg tjene inn igjen i løpet av en dag eller en uke!

Nettpoker (tips: de fleste taper penger)

For mange er det en drøm å leve av å spille nettpoker. Hvorfor ikke? Spillet er underholdende, og man kan vinne store penger på kort tid. Dessverre er det slik at de fleste taper pengene i nettpoker, bare noen få klarer å tjene gode penger over tid.

Skal du vinne penger på poker må du være forholdsvis dyktig, men det gjelder også å være smart i forhold til når man skal satse. Det er ikke nødvendigvis den dyktigste pokerspilleren som tjener mest, men den som forstår når man er den overlegne pokerspilleren, og når man spiller på et bord med mange andre pokerspillere som kanskje er enda dyktigere.

Vår antagelse er at de fleste taper penger i det lange løp på nettpoker. Det betyr imidlertid ikke at det er umulig å tjene gode penger på pokerspilling, men det er sannsynligvis krevende.

Noen klarer å tjene gode penger på å spille poker på internett, men det gjelder sannsynligvis ikke flertallet av spillerne. Det krever inngående kunnskap og tålmodighet til å lære seg spillet.

Mulige inntekter på internett

Det er ikke nødvendigvis vanskelig å tjene litt penger på nett, men som alt annet må man arbeide for å oppnå resultater.

Selv om det ikke finnes noen snarvei til raske penger, så eksisterer det muligheter for alle som vil skape sin egen inntekt fra internett. Det er bare å bruke øynene, og hodet, så vil du se at det finnes utallige muligheter til å tjene penger på nett.

Dersom du har ambisjoner om å bli rik på internett skal du vite at det gjerne krever hardt arbeid, og det skjer sjelden raskt. Det er mulig å tjene millioner på nett, men selv om andre har gjort det betyr det ikke at alle kan oppnå slike resultater.

Så godt som hvem som helst kan klare å skape noen små ekstrainntekter på nett, det gjelder bare å være villig til å prøve ut de mulighetene man har. Ikke forvent for mye til å begynne med, og start det hele ved siden av det du ellers holder på med.

Dersom du fortsatt er rådvill og ikke helt vet hvordan du skal begynne å tjene penger på nett, kan du jo alltids prøve noen av tipsene som har blitt gitt her. Det er ikke sikkert du vil tjene penger på dette. Om ikke annet, så vil du garantert bli en erfaring rikere, og forhåpentligvis vil det være en positiv og verdifull opplevelse uansett utfall!

Starte nettbutikk

Hvordan starte en nettbutikk

Mange ønsker å starte nettbutikk, kanskje i håp om å tjene raske penger og å bli sin egen sjef.